Mir-Methode

Mir

De MIR-Methode®

MIRFounder

 

De MIR-Methode is een unieke zelfhelingsmethode die Mireille Mettes heeft ontwikkeld in 2009.

De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. ‘MIR’ betekent ‘Vrede’ in het Russisch. Ze wenst iedereen vrede in het hoofd, in het hart en in het leven.

Voor wie is de MIR-Methode bedoeld?

De MIR-Methode is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen. Ook de MIR-Methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Het is eenvoudig uit te voeren in je eigen omgeving.

De MIR-Methode doen

Het uitvoeren van de MIR-Methode kost je niet meer dan 2 x 2 minuten per dag. Kijk naar de uitgebreide instructievideo op de website van de MIR-Methode voor de hele uitleg. Wat je daarbij nodig hebt, is doorzettingsvermogen om het minstens 4 weken vol te houden. Je kunt je op de website van de MIR-Methode aanmelden voor gratis tipmailtjes om je erbij te ondersteunen. Je ontvangt dan ook hoofdstuk 1 t/m 3 van het MIR-Methode Handboek.

Ik help je graag

Als MIR-Methode Begeleider sta ik voor je klaar om je verder te helpen bij het gebruik van de MIR-Methode. Ik heb zelf ook de MIR-Methode ondergaan en ben de opleiding gaan volgen tot MIR-Methode begeleider. Ik ben getraind in het nog effectiever en dieper laten doorwerken van de MIR-Methode in jouw specifieke geval. Dat kan zijn vanwege een sterke lichamelijke reactie of om je te begeleiden in een proces dat je zwaar vindt, of gewoon omdat je het te lang vindt duren. Samen kijken we naar de reden van je komst. Als we dat hebben omschreven kan ik door middel van spiertesten uit zoeken waar jij aan mag werken. Je krijgt wat we noemen een MIR methode-op-maat (MOM) mee, die je thuis kunt gaan gebruiken. Al met al duurt dit één tot anderhalf uur.

De MIR-Methode® voor mij persoonlijk

De MIR-Methode kwam “toevallig” op mijn pad. Ik heb de opleiding tot MIR-Methode begeleidster gevolgd en ik maak nog wekelijks mijn eigen MIR methode- op- maat. Dat maakt dat ik uit ervaring kan spreken over hetgeen je kunt ervaren als je zelf deze methode gaat toepassen.
Zelf kamp ik al jaren met overgewicht en allerlei diëten hebben me niet heel veel verder geholpen dan steeds weer jojoën, nog meer kilo’s, een laag zelfbeeld en een groot gevoel van falen. Ik raakte uit balans. Waarom kon ik het toch niet volhouden en waarom mislukte iedere poging weer? Ik durfde me steeds minder te laten zien en te laten horen. Ik was vergeten dat ik meer ben dan een lichaam en wat anderen van mij vinden. Mireille Mettes en de MIR methode hebben ervoor gezorgd dat ik bevestigd kreeg wat ik eigenlijk diep van binnen al wist, maar wat verstopt was door valse overtuigingen in mij zelf. Door het volgen van de MIR methode kreeg ik steeds meer helderheid. Gewichtsverliezen, als dat al nodig is, heeft niets te maken met diëten. Het heeft alles te maken met in balans komen. Hetgeen ik nodig heb, is opruimen van blokkades, oud zeer loslaten, aanvullen van tekorten enz. Van daaruit kom je tot betere keuzes voor jezelf. Ook op gebied van voeding. Het volgen van de MIR methode heeft mij wakker geschut. Er is iets in gang gezet die de oorzaken van mijn onbalans en daarmee ook het overgewicht aanpakken. Het helpt me met het maken van andere en voor mij betere keuzes. Dat proces verloopt voor iedere persoon anders, want we zijn tenslotte allemaal verschillend. Het maakt me blij als ik zie wat ik heb geleerd in de afgelopen jaren, en nu mag gaan gebruiken om anderen te helpen. Herken jij je in mijn verhaal en loop je soms ook vast? Samen kunnen we kijken wat jij nodig hebt om in balans te komen. Ik help je er heel graag mee!
Denk nu niet dat ik er alleen ben als je overgewicht hebt. Iedereen die een disbalans ervaart, jong of oud, en even niet verder komt, help ik graag op weg. In een gesprek kijk ik met je wat de klachten zijn en wat je tot nu toe eventueel gedaan hebt. Daarna maak ik een MIR-Methode op Maat (MOM) voor je waarmee je zelf weer aan de slag kunt. Een sessie duurt tussen een à anderhalf uur. Kun je niet naar de praktijk komen, dan kan er ook voor skype of mail gekozen worden.

Niet geloven, gewoon doen

Kinderen en dieren reageren sneller op de MIR-Methode. Mireille: “Het is niet nodig dat je hier in gelooft. De natuurwetten waarvan de MIR-Methode gebruik maakt, werken bij iedereen. In hoeverre je merkt dat het werkt, verschilt per persoon. Na 4 maanden kan je pas echt evalueren wat de MIR-Methode voor je gedaan heeft.

De MIR-Methode pas ik ook graag toe op kinderen. Kinderen vanaf 0 jaar zijn welkom in mijn praktijk.

MIR-Methode in een massage

De MIR-Methode kun je ook heel goed combineren met een massage. Door de massage kom je al in een ontspannen staat. Daardoor sta je meer open voor de 9 stappen en wordt de werking direct in gang gezet. We kunnen als je de MIR-Methode al 4 weken hebt gedaan ook eerst een MIR op Maat maken(MOM) en daarna deze gelijk meenemen in een massage. Vooraf kun je aangeven of je de MIR-Methode toegevoegd wil hebben aan de intuïtieve massage. Ik kies tijdens zo’n massage intuïtief wanneer en op welke lichaamsdeel de 9 stappen in gemasseerd worden.

MIR-Methode Kring

Een MIR-Methode Kring is een bijeenkomst waarbij je met gelijkgestemden over een thema praat. Daarnaast kun je jouw ervaringen met de MIR-Methode delen en je vragen stellen. Als afsluiting wordt er een groepsheling gedaan. We Mirren dan met elkaar, voor elkaar. Een bijzondere ervaring. In de agenda vind je de data terug.

Gezond verstand gebruiken

De MIR-Methode is nooit ter vervanging van medische of psychiatrische hulp. Blijf daarom je gezond verstand gebruiken en houd contact met je arts of specialist. Blijf je medicijnen trouw gebruiken, zolang je arts of specialist dat nodig vindt.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over de MIR-Methode is te vinden op de website van de MIR-Methode www.mirmethode.nl