Lachyoga

lachyoga

Lachyogaclub

Er mag meer gelachen worden! Lachen bevordert het geluksgevoel en verbetert ons immuunsysteem. Door middel van oefeningen en meditaties gaan we dat bewerkstelligen.

Lachen is gezond

Bovenstaande uitspraak is ons allen bekend en toch lachen we steeds minder. Als kind lach je per dag zo’n 300 tot 400 keer. (Als volwassene lachen we nog maar 15 keer per dag). Het lachen begint al vanaf 3 maanden. Een kind lacht niet omdat het een gevoel voor humor heeft, maar om verbinding te maken met anderen en omdat het de natuur van het kind is om speels te zijn. Als het kind ouder wordt en steeds meer blootgesteld wordt aan meer en meer informatie en overtuigingen, raakt zijn lach vaak zoek in angst, onzekerheid, ernst en verantwoordelijkheid. Iets wat heel gewoon was, raakt naar de achtergrond en zit vaak verstopt onder blokkades en remmingen. Door te gaan lachen zonder reden worden de blokkades en remmingen minder en gaat alles als vanzelf weer stromen. Ook je lach….daardoor komt er een gelukshormoon vrij en voel jij je lekkerder.
Lachen heeft een preventieve en therapeutische waarde. Reden te meer om weer te meer te gaan lachen.
Norman Cousins: “Hartelijk lachen is een goede manier om intern te joggen zonder naar buiten te hoeven.”

In de lachyogaclub gaan we spelen met oefeningen en meditaties. De oefeningen zorgen ervoor dat we uit ons hoofd raken en weer terug komen bij ons gevoel in het hier en nu. Lachen heeft daarbij een heilzame werking op allerlei lichaamsfuncties . Het helpt tegen de negatieve gevolgen van stress. Wat willen we nog meer!
Nu moet je niet denken dat we moppen gaan tappen of iets dergelijks. Nee, we lachen vanuit het niets. Dat kan best even onwennig zijn maar al snel zul je het als prettig ervaren. Lachyoga is geen workshop die je passief ondergaat, maar waaraan je actief deelneemt. De lachyoga wordt gegeven in groepen waarbij respect voor de ander voorop staat. In een sfeer waarin een ieder zich prettig en veilig moet kunnen voelen.

Tijdens de lachyoga wisselen we actief zijn af met wat rustiger oefeningen. Jong en oud kan eraan meedoen. Zorg voor warme, comfortabele kleding en sokken. Breng eventueel een dekentje en kussentje mee. De kosten zullen per keer bekend gemaakt worden op de website.